Getost

Getost från Dalsspira är en ren naturprodukt. I tillverkningen används endast nödvändiga ingredienser såsom getmjölk, syrakultur, löpe och salt. Våra getmjölkleverantörer garanterar god djuromsorg och använder inga kemiska medel eller handelsgödsel. Flera av ostarna har varit med i osttävlingar och hävdat sig mycket väl. Med vår Geta-Ost och Hallou-Get kan du lätt skapa nya  smakupplevelser och samtidigt äta nyttigt!

Blå Simon

Blå Simon är vår storsäljare, en blåvaxad, lagrad hårdost som är hyvelbar. Lagrad minst 12 månader upp till 20 månader. Säljs hel eller i bit. Vikt på hel ost är ca 1,2-1,5 kg. Belönades med silvermedalj i Mathantverks SM augusti 2009. Passar utmärkt till matlagning och ostbrickan. Fint tärnad i en salsa blir den ett gott tillbehör till grillat.

Elvira Kummin

Elvira Kummin är vårt nyaste tillskott, en lagrad hårdost smaksatt med spiskummin. Lagrad minst 12 månader. Säljes hel eller i bit. Vikt på hel ost är ca. 1,2-1,5kg.

Dessertost/mjukost

Finns i smakerna naturell, vitök eller örter. Förpackning om 100g ost.

Snövit

Ost av camemberttyp dvs vitmögelost. Runda. Vikt ca 140 g. Snövit erhöll bronsmedalj i SM för Mathantverk 2011. Snövit passar utmärkt på ostbrickan.

Geta-ost

Svensk Geta-ost, en naturell getost till sallad eller matlagning. Lagrad 3-4 månader, vaccumförpackad. Finns nu att beställa hem till alla Ica-butiker!

Hallou-get

Hallou-get är en svensk färsk stekost. Går lika bra att steka i pannan som på grillen. Finns nu att beställa hem till alla Ica-butiker!

Chèvre

Chèvre

En handrullad delikatess från Dalsland. Chèvre är en vitmögelost som är lagrad i minst 3 veckor i vårt lager i Färgelanda.

Presentförpackningar

Vi kan även göra olika presentförpackningar med våra ostar!