previous arrow
next arrow
Slider

Näsbön Nöt & Get

Näsbön Nöt & Get ligger i Ed och levererar getmjölk till Dalsspira mejeri. Gården drivs av Anders och Elisabet Forsdahl med hjälp från Anders far samt några anställda. Anders är uppväxt på gården och utbildad lantmästare. Han har under årens lopp varvat utbildning och arbete på gården och ansvarar för pappersarbete, maskinreparationer och övergripande planering. Elisabet är också lantmästare och tar största ansvaret för getterna såsom mjölkning, utfodring och klövvård. Hon är också den som sköter guidning hos djuren när de får besökare. Elisabets tidigare erfarenhet från mjölkkor, smågrisuppfödning, lammuppfödning och arbete som naturbrukslärare kommer väl till pass!

De kom in på att arbeta med getmjölk under ett besök till England under 2011 där de först introducerades till getmjölk. Getmjölksproduktionen hade växt sig stark i England då många som är laktosintoleranta eller har en mjölkproteinallergi har lättare att tåla getmjölken. Väl hemkomna fick de veta att Dalsspira sökte getmjölksproducenter att samarbeta med. Idag har de ca 150 getter som mjölkas morgon och kväll. Djuren går i sin hage precis intill Rölanda kyrka. Elisabet säger själv att hon trivs mycket bra med att arbete med getter, att det är väldigt roliga och trevliga djur. Övriga djur man kan hitta på gården är tjurar, hästar, hundar, katter, höns och ankor. 

Om ni vill läsa mer om arbetet på Näsbön Nöt & Get kan ni göra det på deras hemsida: http://nasbon.se, eller följa dem på Facebook: https://www.facebook.com/nasbon

Adress & kontaktinfo
Elisabeth Forsdahl
Näsbön 131
668 93 Ed