google-site-verification=Lg2l8RXoShhQt9yUlljSh4Oz2XUaxYVw2sM5Kj4VtCs

Grillost

DALSSPIRA GRILLOST

LIKA GOD ATT STEKA, GRILLA ELLER FRITERA

 

Grillosten från Dalsspira är mjukt krämig i konsistensen och blir som allra godast med en knaprig stekyta, från grillen sommartid eller i stekpannan under vinterhalvåret. Beroende på vad du är sugen på passar den lika bra i en fräsch sallad som en mustig gryta. Vill du ha bästa tänkbara grillost så är det precis vad vi erbjuder. Inte nog med att vi så klart älskar vår grillost, den fick även priset som bästa grillost i Aftonbladets tävling där man testade 9 ostar som produceras i Sverige. Du bara måste testa vår Grillost 👌🏼

Läs mer om Aftonbladets test HÄR (PDF)

Beskrivning

Dalsspiras Grillost är mjuk i konsistensen och har en smak av brynt smör med behaglig sälta.

Näringsvärde / 100 G

Energi (kJ/100g): 1650
Energi (kcal): 395
Fett: 32 g
Varav mättat: 21,2g
Enkelomättat fett: 8,49 g
Fleromättat fett: 0,93 g
Kolhydrater: 1,26 g
Varav sockerarter: 1,44 g
Protein: 24,8 g

 

Ingredienser

Pastöriserad mjölk, kultur,veg. ystenzym, salt, kaliumsorbat

Beskrivning

Rund, portionspackad grillost som passar utmärkt till burgaren.

Osten har ett lägre fettinnehåll än sin syster vilket gör den enkel att använda i olika rätter.

Näringsvärde / 70 G

Energi (kJ/100g): 1280
Energi (kcal): 305
Fett: 24 g
Varav mättat: 16 g
Enkelomättat fett: 6 g
Fleromättat fett: 0,5 g
Kolhydrater: 1,2 g
Varav sockerarter: 1,4 g
Protein: 21 g

 

Ingredienser

Pastöriserad mjölk, kultur, veg. ystenzym, salt, kaliumsorbat

Sagt om Dalsspira Grillost

Detta är en grillost på 100% komjölk, men den har ändå massor av karaktär och smaker och en mycket väl balanserad sälta. Det ”gnissel” man förknippar så mycket med halloumi och antingen älskar eller hatar, förekommer inte i grillosten från Dalsspira, trots att fastheten och tuggmotståndet är jämförbart. Jag tycker att detta är en riktigt lyckad komposition och en bra bas i matlagningen som kan skruvas i olika riktningar med olika smaksättare och ingredienser.

Astrid Olsson
Kock