google-site-verification=Lg2l8RXoShhQt9yUlljSh4Oz2XUaxYVw2sM5Kj4VtCs

Investor relation

Dalsspira mejeris aktie är noterad på Spotlight Stock Market sedan 2015-12-21 under kortnamnet (SPIRA) och handlas via banker och fondkommissionärer

Ledning och styrelse

Dalsspira grundades 2006 av Carina Alexandersson och noterades på Spotlight Stock Market 21 dec 2015. På introduktionsdagen hade Dalsspira ca 470 aktieägare. Aktiens utveckling kan du följa på vår sida på Spotlight Stock Market. Nedan presenteras Dalsspiras styrelse.

Per Lönn

Styrelsens ordförande

Per Lönn är medgrundare samt vice VD för Västra Hamnen Corporate Finance AB. Han är nationalekonom från Lunds Universitet men kommer ursprungligen från Dalsspiras närområde och delar därmed Bolagets vision om ett mejeri med en stark position på dess regionala hemmamarknad men även nationellt via delar av sortimentet.

Anna Petersson

Ledamot

Anna Petersson är uppväxt i Ellenö, strax utanför Färgelanda. Anna flyttade till Göteborg för att läsa civilekonomprogrammet och har efter det haft Göteborg som sin bas. Anna har en bred erfarenhet inom bemanning/rekrytering och ledarskap. 2010 startade Anna PS Partner som rekryterar och hyr ut chefer och specialister i Sverige. Bolaget finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Anna lämnade VD-skapet för 1 år sedan och har sedan dess bland annat arbetat som styrelseordförande. Anna drivs av att bygga organisationer genom tydlighet, struktur och med personalen i fokus.

Mikael Olsson

Ledamot

Mikael Olsson har nyligen klivit in som storägare i Dalsspira och är idag operativt involverad i mejeriet. Mikael är även ägare och VD för Kroppefjälls hotellanläggning och engagerad i utvecklingsbolag.

Göran Nyström

Ledamot

Göran Nyström är mejerikonsult med gedigen bakgrund inom mejeribranchen. Göran har bland annat varit ostansvarig och produktionschef på Skånemejerier, VD för Skottorps mejeri och sitter idag även som styrelseordförande i EMÅ mejeriet. Utöver detta driver han Nyströms Smak.