google-site-verification=Lg2l8RXoShhQt9yUlljSh4Oz2XUaxYVw2sM5Kj4VtCs

OM DALSSPIRA

 

Om Dalsspira

Dalsspira mejeri ligger i Dalsland, närmare bestämt Färgelanda, och tillverkar mjölkprodukter med omtanke för djuren som levererar mjölken och naturen som gör detta möjligt.

Mejeriet startades av Carina år 2001 som ett litet gårdsmejeri där hon hade egna getter och försäljning av mjölk och ost hemma på gården. Utveckling framåt har varit en hjärtefråga och idag är Dalsspira Sveriges första börsnoterade mejeri. Familjekänslan och omtanken för djuren är fortsatt lika stark nu några år senare när Carina lämnat över driften till dottern Malin.

Vår vision är att det ska vara lönsamt för våra bönder att bedriva en svensk mjölkproduktion som bidrar till att behålla våra öppna landskap och arbetstillfällen på landsbygden. Dessutom vill vi med våra produkter ge ett löfte till våra konsumenter om god djurhållning och produkternas svenska ursprung.

Vi och våra leverantörer har gemensamt bestämt att välja bort foder till kossorna som innehåller palmolja och soja som skadar regnskogarna. Det proteintillskott som våra djur behöver för att må bra kommer istället från svenska och europeiska producenter.

Vi är övertygade om att det finns konsumenter som är beredda att betala ett högre pris för produkter där man vet att den extra kostnaden går tillbaka till bonden. För vi tror att du, precis som vi, vill ha en mjölk som känns bra i magen.